MAIL

Feedback welkom!

naam

e-mail

onderwerp

bericht

vzw BISZ
Het Brembos 2
B-8200 Brugge
e-mail

maatschappelijke zetel:
Alfons Wybolaan 13
8200 Sint-Andries

♥

Dank u!

Facebook

YouTube

Twitter

Sint-Lodewijkscollege Brugge

Van 1 tot 4 maart 2011 was er in het Sint-Lodewijkscollege een “Togoweek”. Tijdens de middag werden er een hele boel activiteiten georganiseerd. Zo kon je de hele week luisteren naar RADIO TOGO, waar leerlingen zendtijd konden kopen om hun medeleerlingen te animeren met hun favoriete muziek. Niet alleen de keuze van de leerlingen werd afgespeeld maar hier en daar konden leerlingen ook proeven van een streepje Togolese muziek. Op die manier konden we winst combineren met amusement.

De activiteiten startten de dinsdag met voetballen en maskers maken. Dit om de leerlingen te laten kennismaken met de leefwereld van de Togolese jongeren. Door creatief om te gaan met touw en oude kledingstukken ontstonden als het ware heuse voetballen. Ook bij de maskers droop de inspiratie er van af. De resultaten mochten er wezen!

Een solidariteitsmaaltijd zorgde ervoor dat leerlingen zich ook in de culinaire wereld van Togo konden inleven. Het werd serieus gesmaakt!

Op donderdag werd de week verder gezet met voetbaltoernooien die gespeeld werden met de zelfgemaakte voetballen. Menig bal viel uit elkaar maar de pret hield stand. Waar stoere jongens en meisjes het voetbalveld onveilig maakten, konden de dansers onder ons zich uitleven in een Togolese dans met dansbegeleiding van een aantal leerlingen.

Op vrijdag werden de finales van het voetbaltoernooi gespeeld met de overige ballen en was op de achtergrond de muziek van RADIO TOGO nog steeds aanwezig. Toen het schaap echter besloot niet mee te doen met ‘schijt-ze-rijk’, werd dit netjes opgelost door twee leerkrachten die met eieren bekogeld werden. De leerlingen hadden op voorhand een deeltje van het terrein gekocht, en wie het winnende hok had (waar het ei terecht kwam), had prijs. De week werd afgesloten met een twintigtal leerkrachten die in het befaamde Sint-Lodewijksbusje gepropt werden en waar de leerlingen opnieuw konden gokken, ditmaal op het aantal kilo leerkracht dat het busje kon slikken. Met meer dan 2 ton werd de ophanging serieus getest…

Het was zeker en vast een rijke ervaring voor zowel leerlingen als leerkrachten. Er wordt dan ook onder organiserende leerkrachten/leerlingen met een positieve blik teruggekeken op de week en de gebeurtenissen.

Aäron De Fruyt & Marie Vandevivere (leerlingen 5de jaar)