MAIL

Feedback welkom!

naam

e-mail

onderwerp

bericht

vzw BISZ
Het Brembos 2
B-8200 Brugge
e-mail

maatschappelijke zetel:
Alfons Wybolaan 13
8200 Sint-Andries

♥

Dank u!

Facebook

YouTube

Twitter

BISZ projecten

Momenteel is vzw BISZ hoofdzakelijk werkzaam in Togo, waar we samenwerken met ADH, een lokale ontwikkelingsorganisatie. De hoofdzetel van ADH is in Agou-Avédjé. Concentratie op 1 dorp is nooit goed, vandaar dat Avédjé onze uitvalsbasis blijft, maar dat we werkzaam zijn in heel de regio Agou.

Vzw BISZ heeft projecten in verschillende domeinen omdat we ervan overtuigd zijn dat alles verband houdt met elkaar. Belangrijk is dat we die projecten verder kunnen uitbouwen. We hopen dat we zo snel mogelijk een project kunnen overlaten aan de lokale bevolking, maar gaan toch elk jaar alle projecten bezoeken om in te grijpen wanneer nodig is. De nazorg van een project is even belangrijk als de opstart. Als we een schooltje bouwen om iedereen toegang te geven tot het onderwijs moeten we ook zorgen dat de kinderen die ziek zijn makkelijk toegang hebben tot de gezondheidszorg, zodat ze snel terug naar school kunnen.

Vzw BISZ wil verder denken!

We kunnen jaarlijks het schoolgeld van bepaalde kinderen blijven betalen, maar misschien is het nuttiger dat we de ouders helpen om een eigen handeltje op te starten, zodat ze na deze eenmalige hulp in de toekomst zelf het schoolgeld van hun kinderen kunnen betalen.

Een ding is zeker, er is hulp nodig, en vzw BISZ wil proberen de samenleving zo goed mogelijk te begrijpen door samen te werken met lokale mensen, zodat we die hulp zo efficiënt mogelijk brengen en we ooit onze droom kunnen bereiken: “niet meer nodig zijn!”